класифікація інновацій

2. Класифікація інновацій. Так, наприклад, поділ за ступенем новизни виділяє радикальні (базові), відносні (модифікаційні) та поліпшуючі інновації. Класифікація за причинами реалізації інновацій передбачає їх поділ на адаптаційні та випереджаючі.


Класифікації інновацій. Розглянемо найбільш відомі класифікації. 1. За предметним змістом інноваційної діяльності: – продуктові – орієнтовані на створення й використання нових або вдосконалених продуктів у сфері виробництва чи споживання


Основною ознакою класифікації інновацій є, як правило, новизна інновації, її сутність, а також вплив на економічні та соціальні процеси. За ознакою новизни інновації поділяються на нові для галузі у світі (світова новизна), нові для галузі в країні, нові для підприємства (групи підприємств). Перші — це інновації абсолютної новизни, які не були ще відомі і які в разі значного поширення стають радикальними нововведеннями.


Класифікація інновацій означає розподіл інновацій на конкретні групи за певними ознаками для досягнення поставленої мети. Побудова классіфіксаціонной схеми інновацій починається з визначення класифікаційних ознак. Класифікаційна ознака являє собою відмітна властивість даної групи інновацій, її головну особливість. Класифікація інновацій дозволяє


З урахуванням цього будується класифікація інновацій. Перша класифікація інновацій, яка стала класичною і використовувалася до кінця 60-х років XX ст., належить Й. Шумпетеру. 18. 1. Виробництво невідомого споживачам нового продукту або продукту з якісно новими властивостями; 2. Впровадження нового засобу виробництва, в основу якого покладено нове наукове відкриття або новий підхід щодо комерційного використання продукції


Методологія класифікації інновацій. Види інновацій та їх особливості. Три рівня інноваційного менеджменту організації. Класифікація інновацій важлива, так як дозволяє ідентифікувати особливості і характер конкретного нововведення, його місце та значення у вирішенні завдань модернізації виробництва і управління, правильно визначити найбільш раціональне в даних умовах управлінське рішення, що веде до успіху.


Класифікація інновацій означає розподіл їх на конкретні групи за певними критеріями. Економічна література пропонує різні підходи щодо класифікації та численну кількість критеріїв. Передусім на значну увагу заслуговують класифікаційні критерії, запропоновані розробниками інноваційних теорій – Й.Шумпетером, Г.Меншем, К.Павіттом, Ю.Яковцем та іншими. Й.Шумпетер у праці “Кон’юнктурні цикли” виокремив базисні та вторинні інновації.


Іннова́ція (англ. innovation — нововведення) — ідея, новітній продукт в галузі техніки, технології, організації праці, управління, а також у інших сферах наукової та соціальної діяльності, засноване на використанні досягнень науки і передового досвіду, є кінцевим результатом інноваційної діяльності. Інновація — це результат системної діяльності, спрямованої на реалізацію досягнень науково-технічного прогресу та їх удосконалень.


Классификацию инноваций можно проводить по разным схемам, используя различные классификационные признаки. В экономической литературе представлены самые различные подходы к классификации инноваций, а также к выделению ее критериев. Инновации классифицируются по следующим признакам: значимость (базисные, улучшающие, псевдоинновации)


Існує багато напрямків класифікації інновацій, кожний з яких у великій мірі визначається його призначенням та ознаками, прийнятими за класифікаційні. В залежності від призначення (сфери використання) інновацій в їх складі виділяються: Ø техніко-технологічні інновації – нові продукти, технології, джерела енергії, конструкційні матеріали, технологічне устаткування тощо


Новизна інновацій оцінюється: - технологічними параметрами; - з ринкових позицій. З урахуванням цього будується класифікація інновацій залежно від: - технологічних параметрів: продуктові і процесові; - за типом новизни для ринку


Новизна інновацій оцінюється за технологічними параметрами, а також із ринкових позицій. З урахуванням цього будується класифікація інновацій. У промисловості розрізняються два типи технологічних інновацій − продуктові і процесні. Продуктові інновації охоплюють впровадження технологічно нових або вдосконалених продуктів.


Необхідність проведення класифікації інновацій обумовлено не тільки науковим підходом до вивчення такого складного процесу як інноваційний, практичної применимостью таких класифікацій для чіткого уявлення про створюваних послуги та продукти. У зв'язку з многообразіемтіпов інновацій і великим кількість фахівців, що займаються їх вивченням, породило величезну кількість класифікацій інновацій. Для спрощення розуміння інновацій, все класифікації можна звести в таблицю.


Класифікація інновацій з урахуванням результативності і напряму інноваційного процесу наведена у табл. 1.1. Таблиця 1.1. Класифікація інновацій. Класифікаційна ознака інновацій. Класифікаційні групи інновацій.


Классификация инноваций по степени новизны – распределение совокупности инноваций на однородные по уровню новизны группы с целью оценки их значимости. Понятие новизны инновации может относиться к продукту или технологическому процессу в целом в случае его абсолютной новизны либо только к некоторым его элементам, изменяющим функции и характеристики существующего продукта или процесса.


Класифікація інновацій. Існує чимала кількість класифікацій інновацій, наведемо найбільш поширені: - За характером розповсюдження: - Одиничні; Дифузні. · Залежно від параметрів та спрямування: - Продуктові

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз англ мова 9 клас 5 рік навчання кучма морська

шара чит 1.3

чертеж матрицы для обтяжки пуговиц