наталка доляк у веселівці було 178 дворів

Читать страницу 24 онлайн. «На погашення штрафів забирають усе… навіть життя, як забрали його в невідомого мені Семена Фроляка з хутора Зарічного. І пішли його діти по світу. А чи вижили, чи змогли побороти голод…» — Фроляк, — мовив Сашко й погладив пальцем це слово, писане його прадідом. У блокноті це було єдине повне прізвище. Інші позначались лиш кількома літерами — піди тепер зрозумій, про кого йшлося. 32-й — Ми повинні завдати нищівного удару по куркульських елементах, а тоді взятися за п.


Наталія Юріївна Доляк (4 листопада 1967, Вінниця, УРСР) — українська письменниця, драматург, журналіст, акторка, членкиня Національної спілки письменників України (2018). Народилася у Вінниці. Закінчила акторський факультет Харківського університету мистецтв імені Івана Котляревського (2003). У 1990-92 роках була біженкою у Швеції і Фінляндії. Працювала у Вінницькому обласному театрі ляльок, згодом — у регіональній тележурналістиці. Має двох дітей, сина і доньку. Живе у рідному місті.


Доляк Наталка. Чорна дошка. Страница 7. Выбрать главу. 4. 5. 6. — Ходи-но на двір, побігай, бо ніжки болітимуть. Як тоді. Атож. Колись вони вже боліли. Другокласниця Ліда разом із бабцею Марією довго ліпила вареники. Качала тісто на столі, а коліньми стояла на дідовому стільці. З дротового радіо неслась пісня про комсомол і любов.


Наталка Доляк. До збірки увійшли оповідання трьох українських авторок. Три – магічне число. І, звичайно ж, щасливе. У таку собі жіночу тріаду потрапите ви, коли візьмете до рук цю книжку, будете співчувати, сміятися, радіти, тужити й вірити, що навіть у найпохмуріші миті життя обов’язково знайдеться той, хто засвітить для вас промінчик надії. Це історії про нас, про тих, хто поруч та кого немає; про коханих, заради яких ми ладні на все, але які не завжди готові віддячити тим самим; про близьких і друзів; про тих, кого втрачаємо, і тих, кого знаходимо в круговерті життя.


Наталка Доляк. Чорна дошка. – Дарма ти, Лукеро, тiкала. У дворi не було собаки, того, що зазвичай не давав «блудному сину» пiдiйти ближче до подвiр’я, бо починав гавкати: без агресii, так, що батьки завжди могли б зрозумiти, на кого здiйняв бучу пес. Бiля собачоi будки сиротливо валялась погнута мисочка, у яку вже давно не клали собачого iдла. Страх прийшов у Веселiвку. Люди он гомонять про антихриста, йдуть молитись аж до Киева – просити заступництва. Мефодiй перехрестився, дивлячись у порожне покуття.


Новий роман Наталки Доляк саме про ту маленьку книжечку і про ту велику, страшну й голодну правду 1932—33 років. Тут немає тієї жартівливості, показної легкості й віртуозної сатири, за котрими можна було би безпомилково впізнати авторку мандрівних «Гастар­ байтерок». У Веселівці за перший набіг було зібрано вдесятеро більше. Товариш Калюжний як керівник бригади мав неабиякий досвід експропріацій. Чекіст носився селом верхи на доброму коні, забраному в куркулів. Сімдесят вісім дворів налічувалось у селі. У кожному дворі не менш ніж по десять душ. Дітей народжувалось немало, молоді одружувались — чи не щороку по кілька нових пар. Старі помирали, звільняючи місце для інших.


Вінницька письменниця Наталка Доляк, чию книгу ви щойно розгорнули, має і вроджений талант оповідача, і мужність розповісти свою правду. Перед вами її реальна історія. Не виловлена з Інтернету, не записана зі слів інших, а пережита авторкою історія. Стрімка, захоплива, часом драматична до сліз, місцями комедійна, як водевіль, сповнена легкого гумору та самоіронії – словом, «фірмовий» авторський стиль Наталки. Кожен, хто вподобав її дебютний роман «Гастарбайтерки», має нагоду і далі залишатися «в темі». Наталка Доляк зробила свій вибір. Вона повернулася в Україну і розказала свою історію. Невигадану історію.


Наталка Доляк про свій роман "Де трава зеленіша" у Вінниці 13 червня 2019 р.ч1. Roman Kowalski 33-kanal. Загрузка. Отказаться от подписки на канал "Roman Kowalski 33-kanal"? Нет. Отказаться от подписки. Обработка.


Все книги автора Доляк Наталка (UK) в библиотеке Readli. Наталка Доляк Заплакана Європа Невигадана історія Кажуть, з життя кожної жінки можна написа. Читаю. Хочу прочесть. В архив. Гастарбайтерки. Доляк Наталка (UK). Драматические произведения.


Предлагаемая статья определяет особенности воспроизведения событий 1932-1933 годов в Украине, фактов, которые длительное время оставались вне внимания широкого круга читателей, в современной украинской литературе. Целью работы является раскрытие особенностей художественного видения событий 30-х годов и роли советской власти в физическом и моральном уничтожении украинцев как представителей отдельной нации.


Наталка Доляк. ОтложитьЧитал. Скачать на ЛитРес. Тоді на вулицях міста теж шумів квітень. У тому році він був теплий і доволі веселий. Ти танцював вальс, красиво вів свою партнерку в танці, вона крутилася яскравим метеликом, елегантно виписуючи па… Світлі водограї її волосся перестрибували хвильками в такт музиці.


Наталка Доляк, автор книг «Гастарбайтерки», «Чорна дошка». На странице автора вы найдёте биографию, список книг и экранизаций, интересные факты из жизни, рецензии читателей и цитаты из книг. Наталка Доляк — об авторе. Предложить изменение. Основая информация Биография Библиография Титулы, награды и премии Экранизации Интересные факты Ссылки.


Я рада, что читала Наталку Доляк на украинском языке. Во-первых, это родной язык автора, а перевод он всегда уже чуточку не такой. Во-вторых, не знаю, возможно ли вообще найти эту книгу на русском, да и не советую, если вы знаете и понимаете украинский. В-третьих, изумительный юмор, который, будучи переведенный на русский, утратит своё сияние. Эта книга - вовсе не легкое чтиво с юмором а-ля Дарья Донцова, ни в коем случае не подумайте так! Здесь юмор переплетен с грустными событиями, здесь юмор (а иногда даже ирония) так искусно вплетена в полотно истории, что не вызывает недоумения ее неумест.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз англ мова 9 клас 5 рік навчання кучма морська

шара чит 1.3

чертеж матрицы для обтяжки пуговиц