цільова спрямованість грошовий кредитної політики

Грошово-кредитна політика – це сукупність методів та інструментів у сфері грошового обігу і кредитних відносин, що використовує держава для регулювання грошово-кредитних відносин. Інструменти, якими оперує грошово-кредитна політика для регулювання грошового обігу, зображено на рис. 7.12. Рис. 7.12. Інструменти регулювання грошового обігу. Головним суб'єктом грошово-кредитної політики є Національний банк. Крім нього, у виробленні грошово-кредитної політики беруть участь інші органи державного регулювання економіки – міністерства фінансів, економіки, безпосередньо уряд, Верховна Рада.


Цільова спрямованість грошово-кредитної політики не лише не забезпечує, а й передбачає визначення її нагальних автономних цілей. Останні прийнято розглядати в теорії грошей як тактичні цілі грошово-кредитної політики. Цим визначенням знову ж таки підкреслюється структурна підпорядкованість усього комплексу механізмів грошово-кредитної політики макроекономічним завданням. Тактика грошової політики мусить бути гнучкою. Вона має змінюватися залежно від умов за економічної кризи і в період активної ринкової кон’юнктури, високих темпів економічного розвитку. З огляду на це теорія розрізняє політику “дорогих грошей” і політику “дешевих грошей”.


9.2. Цільова спрямованість грошово-кредитної політики. Для з’ясування сутності та ролі монетарної політики в ринковій економіці важливе значення має усвідомлення завдань, які ставляться монетарними владними структурами і вирішуються монетарними методами. Ці завдання заведено називати цілями (цільовими орієнтирами) монетарної політики. Вони поділяються на три групи: стратегічні, проміжні й поточні (тактичні). Показник грошової маси визначається за агрегатами М1 чи М2, а показник процентної ставки — за процентами за коротко- чи довгостроковими кредитами. Проміжні цілі відіграють особливу роль у механізмі монетарної політики центрального банку.


2.Цільова спрямованість грошово-кредитної політики. Для з'ясування ролі монетарної політики в ринковій економіці важливе значення має усвідомлення завдань, які ставляться монетарними владними структурами і вирішуються монетарними методами. Ці завдання прийнято називати цілями монетарної політики. Пропозиція грошей у моделі грошового ринку в цьому випадку характеризується горизонтальною кривою (див. рис.9.1). За гнучкої грошово-кредитної політики підвищення попиту на гроші супроводжується зростанням пропозиції грошей.


Проведення успішної грошово-кредитної політики залежить від досягнення кінцевих, проміжних і тактичних цілей. Орієнтири і параметри грошово-кредитної політики, які визначає державна економічна політика, є кінцевими цілями. Кінцеві цілі - це глобальне завдання, прерогатива не тільки ЦБ, а й органів державного регулювання економіки. Центральний банк сприяє досягненню кінцевих цілей через постановку проміжних, які постійно перебувають у його сфері впливу. Проміжні цілі - ключові змінні в економічній системі на річних (і більше цього) тимчасових інтервалах. Тактичні цілі досягаються щоденними посл.


Результати функціонування грошової системи. Сутність та основні типи грошово-кредитної політики. Цільова спрямованість монетарної політики: забезпечення стабільності цін, повна зайнятість і зростання реального обсягу валового національного продукту. Вступ. Однією з найбільш необхідних умов розвитку народного господарства, являється формування чіткого механізму грошово-кредитного регулювання, який дозволяє ЦБ впливати на ділову активність, контролювати діяльність комерційних банків та досягати стабілізації грошового обігу.


Головним результатом функціонування грошової системи є розроблення і реалізація певної грошово-кредитної політики. Позитивний вплив цієї політики на розвиток економіки визначає ефективність самої грошової системи. Сутність грошово-кредитної політики. У літературі застосовується кілька підходів до визначення сутності грошово-кредитної політики. Цільова спрямованість монетарної політики. Для з'ясування ролі монетарної політики в ринковій економіці важливе значення має усвідомлення завдань, які ставляться монетарними владними структурами і вирішуються монетарними методами. Ці завдання прийнято називати цілями монетарної політики.


Цільова спрямованість монетарної політики. Для з'ясування ролі монетарної політики в ринковій економіці важливе значення має усвідомлення завдань, які ставляться монетарними владними структурами і вирішуються монетарними методами. - інструменти опосередкованого впливу на грошовий ринок та економічні процеси . Загальні обриси механізму грошово-кредитної політики, внутрішнього зв'язку між її окремими цілями та інструментами можна подати у вигляді схеми (рис. 4.4). рисунокУ наведеній схемі стрілками показано шлях імпульсів, що вводяться в економічну систему певними заходами монетарної політики, аж до впливу їх, на стратегічні монетарні цілі, а отже - на цілі загальноекономічної політики.


Грошово-кредитна політика – один із ключових елементів економічної політики держави (нарівні з бюджетною, структурною, зовнішньоторгівельною, фіскальною тощо) і визначається пріоритетами та стратегічними цілями економічного розвитку. У їх числі – стабільне зростання економіки, низька інфляція і відповідно стабільність цін, низький рівень безробіття, рівновага платіжного балансу. Більшість сучасних економістів розглядають грошово-кредитну політику як найбільш прийнятний для демократичного суспільства інструмент державного регулювання національної економіки, що не призводить до зменшення господа.


Цілі грошово-кредитної політики можна розділити на кінцеві: (економічне зростання, повна зайнятість, стабільність цін, життєздатний платіжний баланс) та проміжні (процентна ставка, грошова маса, валютний курс). Використання проміжних цілей дозволяє узгодити кінцеві цілі з інструментами грошово-кредитної політики. Конкретний вибір проміжного цільового орієнтиру визначається тим, наскільки стало він пов'язаний з кінцевими цілями грошово-кредитної політики у конкретній економічній ситуації. Складність проведення грошово-кредитної політики зумовлена тим, що центральний банк не в змозі одночасно стабілізувати грошову масу і процентну ставку, якщо попит на гроші змінюється.


Об'єктами грошово-кредитної політики виступають такі елементи грошового ринку: - пропозиція (маса) грошей; - відсоткова ставка; - валютний курс; - швидкість обігу грошей. Грошово-кредитна політика характеризує цільову спрямованість. Вона направлена на забезпечення внутрішньої стабільності грошей. Реалізація цільової спрямованості грошово-кредитної політики зумовлюється стратегічними, проміжними і тактичними цілями. Стратегічні цілі вважаються визначальними або ключовими в загальноекономічній політиці держави. Такими цілями можуть бути зростання обсягу виробництва, забезпечення оптимальнос.


Реферат на тему: Поняття та суб'єкти грошово-кредитної політики. Під грошово-кредитною політикою розуміють комплекс взаємозв'язаних, скоординованих на досягнення певних цілей заходів щодо регулювання грошового ринку, які проводить держава через свій центральний банк. Часто її називають монетарною, чи грошовою, політикою.


Вибір проміжних цілей грошово кредитної політики. Коливання грошової маси в обігу і ставки відсотка. Сутність і цілі грошово-кредитної політики. [ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати. скачати. Зміст 1. Грошово-кредитна політика 1.1 Цілі грошово-кредитної політики 1.2 Об'єкти і суб'єкти грошово-кредитної політики 1.3 Методи грошово-кредитної політики 1.4 Інструменти грошово-кредитної політики Список використаної літератури. 1. Грошово-кредитна політика. 1.1 Цілі грошово-кредитної політики.


Проаналізовано погляди вітчизняних та зарубіжних економістів щодо визначення змісту грошово-кредитної політики та обґрунтовано своє розуміння цієї категорії. Визначено її суб'єкти та об'єкти. Охарактеризовано цілі проведення грошовокредитної політики. Встановлено, що мета грошово-кредитної політики пов'язана з тими завданнями, які повинні бути досягнуті на певному етапі її реалізації. В основі формування цілей покладені принципи їхньої ієрархій, коли досягнення цілей нижчого рівня підпорядковується цілям вищого рівня. Такими цілями вищого рівня є забезпечення стабільності цін, п.


4. Цільова спрямованість монетарної політики. Для з'ясування ролі монетарної політики в ринковій економіці важливе значення має усвідомлення завдань, які ставляться монетарними владними структурами і вирішуються монетарними методами. Ці завдання заведено називати цілями монетарної політики. Вони поділяються на три групи: стратегічні, проміжні й тактичні. Стратегічними звичайно є цілі, що визначені як ключові в загальноекономічній політиці держави. Ними можуть бути зростання виробництва, зростання зайнятості, стабілізація цін, збалансування платіжного балансу.


Рекстриктивна грошово-кредитна політика (політика „дорогих грошей”) здійснюється шляхом обмеження грошової пропорції і спрямована на стримування інфляції. Експлансіоніська грошово-кредитна (політика „дешевих грошей”) здійснюється шляхом розширення грошової пропорції і спрямована на зростання виробництва і рівня зайнятості. Рестриктивна і експансіоністська грошово-кредитна політика. Інструменти і мета регулювання. Рестриктивна політика. Цільовим орієнтиром у кейнсіанській моделі виступає ставка відсотка. Ставка відсотка визначає розмір інвестиційних витрат в економіці, і відповідно, обсяг національного виробництва і рівень зайнятості.


Тема работы: Грошово-кредитна політика України: проблеми становлення і тенденції розвитку по предмету Финансовые науки. Размер: 42.18 КБ. Содержит 41347 знаков, 0 таблиц и 0 изображений.КУРСОВА РОБОТА .з дисципліни Макроекономіка .на тему ГРОШОВО КРЕДИТНА ПОЛІТИКА УКРАЇНИ ПРОБЛЕМИ СТАНОВЛЕННЯ І ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ .Зміст .Вступ . 3 .1.


Цільова спрямованість монетарної політики. Для з'ясування ролі монетарної політики в ринковій економіці важливе значення має усвідомлення завдань, які ставляться монетарними владними структурами і вирішуються монетарними методами. Ці завдання прийнято називати цілями монетарної політики. Показником грошової маси беруться базові гроші, оскільки саме цей показник перебуває у повному розпорядженні центрального банку. Характерними ознаками тактичних цілей є їх короткостроковість, реалізація їх оперативними заходами виключно центрального банку, багатоаспектність, єдність та певна суперечливість.


Ці завдання заведено називати цілями (цільовими орієнтирами) монетарної політики. Вони поділяються на три групи: стратегічні, проміжні й поточні (тактичні). Стратегічними звичайно є цілі, що визначені як ключові в загальноекономічній політиці держави. Ними можуть бути: зростання виробництва, зростання зайнятості, стабілізація цін, зменшення інфляції, збалансування платіжного балансу. Показник грошової маси визначається за агрегатами М1 чи М2, а показник процентної ставки — за процентами за коротко- чи довгостроковими кредитами. Проміжні цілі відіграють особливу роль у механізмі монетарної політики центрального банку.


Об’єктом у даній роботі виступає грошово-кредитна політика НБУ, а предметом - дослідження цілей та методів її реалізації. Для досягнення мети роботи необхідно виконати наступні завдання: дати визначення монетарної політики, визначити її цільову спрямованість; розкрити основні завдання грошово-кредитної політики на сучасному етапі економічного розвитку України; визначити проблеми реалізації монетарної політики та розробити шляхи подолання цих проблем.


ГРОШОВО-КРЕДИТНА ПОЛІТИКА. Грошово-кредитна політика (monetary policy) – комплекс заходів у сфері грошового обігу та кредиту, спрямованих на забезпечення стабільності грошової одиниці України шляхом використання визначених Законом «Про Національний банк України» засобів і методів. Відповідно до ст.25 Закону України «Про Національний банк України» основними економічними засобами та методами Г.к.п. є регулювання обсягу грошової маси через: 1) визначення та регулювання норм обов’язкових резервів для комерційних.


Реферат на тему: Поняття та суб'єкти грошово-кредитної політики. Під грошово-кредитною політикою розуміють комплекс взаємозв'язаних, скоординованих на досягнення певних цілей заходів щодо регулювання грошового ринку, які проводить держава через свій центральний банк. Часто її називають монетарною, чи грошовою, політикою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз англ мова 9 клас 5 рік навчання кучма морська

шара чит 1.3

чертеж матрицы для обтяжки пуговиц