підручники історія політичних та правових вчень

Історія політичних і правових вчень. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України. як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. 1. Завдання і значення курсу історії політичних та правових вчень. Насамперед треба внести ясність у назву курсу. В юридичній літературі у різні часи і з різних причин курс називався “Історія філософії права”, “Історія політичних вчень”, “Історія політичних теорій”, “Історія вчень про державу та право”, “Історія політич-них і правових вчень” та по-іншому, але в усіх цих назвах йдеться про один і той самий предмет.


Історія політичних і правових вчень. Навчальний посібник. - К.: Атіка, 2005. Розділ І. ПРЕДМЕТ І МЕТОД ІСТОРІЇ ПОЛІТИЧНИХ І ПРАВОВИХ ВЧЕНЬ. 9. § 1. Предмет історії політичних і правових вчень. 9. § 2. Закономірності історії політичних і правових вчень. 13. § 3. Раціоналізм - основа дослідження і вивчення історії політичних і правових вчень. 16. Розділ II. Політичні та правові вчення країн стародавнього сходу. 21. § 1. Загальна характеристика.


§ 2. Методологія історії вчень про державу і право. Розділ 2. Політична і правова думка на Давньому Сході. § 1. Політико-правові ідеї в Давній Індії: брахманізм і буддизм. § 2. Держава і право в поглядах давньокитайських мислителів. Історія вчень про державу і право. Підручник. За редакцією проф. Г. Г. Демиденка та проф. О. В. Петришина Затверджено. Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів юридичних спеціальностей. вищих навчальних закладів. Харків «Право».


Історія політичних і правових вчень. Авторизируйтеся для можливості перегляду анотації. ПЕРЕДМОВА РОЗДІЛ 1. ВСТУП В ІСТОРІЮ ПОЛІТИЧНИХ І ПРАВОВИХ НАВЧАНЬ ІСТОРІЯ ПОЛІТИЧНИХ І ПРАВОВИХ НАВЧАНЬ ЯК НАУКА І НАВЧАЛЬНА ДИСЦИПЛІНА Що вивчає історія політичних і правових навчань як наука Етапи розвитку історії політичних і правових навчань і еволюція форм знання Місце історії політичних і правових навчань в системі юридичних та гуманітарних дисциплін Методи історії політичних і правових навчань як науки Основні парадигми.


У підручнику викладено основні політичні і правові доктрини Стародавнього світу, Середньовіччя, Нового і Новітнього часу, показано розвиток політико-правової ідеології в єдності її світоглядних основ, теоретичного змісту і програмних вимог. Особливу увагу приділено характеристиці основних напрямків політико-правової ідеології, причин різноманіття та розвитку політичних і правових доктрин, зростанням гуманістичних засад в історії політичних та правових вчень. Розділ 1. ПРЕДМЕТ ІСТОРІЇ ПОЛІТИЧНИХ І ПРАВОВИХ ВЧЕНЬ § 1. Історія політичних і правових вчень в системі юридичних дисциплін. § 2. Поняття і структура політико-правових доктрин. § 3. Періодизація історії політичних і правових вчень.


Литература -> История политических и правовых учений -> Історія політичних і правових вчень. Книги по рубрикам. > алфавитний указатель по авторами книг >. Історія політичних і правових вчень. 1. Вступне слово Розділ І. Виникнення та розвиток поглядів на державу і право у країнах стародавнього світу 2. 1. Становлення державно-правових поглядів у давні часи 3. 2. Держава і право в теоріях мислителів Стародавньої Греції 4. 3. Розвиток державно-правових концепцій у Стародавньому Римі Розділ ІІ.


7. ----- політичні та правові вчення нового часу. 8. Розвиток політичної та правової думки в Голандії. 9. Розвиток політичної та правової думки в Англії. 10. Розвиток політичної та правової думки у Франції. 11. Розвиток політичної та правової думки в Італії. 12. Розвиток політичної та правової думки в США. 13. Розвиток політичної та правової думки в Німеччині. 14. Політико-правова концепція Гегеля. 15. Історична школа права. 16. Лібералізм як напрям у політичних і правових вченнях. 22. Позитивізм як напрям в історії політичних та правових вчень. 23. Зародження правового (юридичного) позитивізму. 24. розвиток правового (юридичного) позитивізму.


Шульженко Ф. П., Андрусяк Т. Г. Історія політичних і правових вчень. — К.: Юрінком Інтер, 1999. — 304 с. ББК 67.0я73 , Ш95 Рецензент НАЗАРЕНКО Є.В., доктор юридичних наук, професор Науковий редактор КОВАЛЬСЬКИЙ B.C., кандидат юридичних наук ISBN 966-7302-51-2 В підручнику на конкретному історичному матеріалі висвітлюються закономірності суспільного прогресу, розкривається процес становлення та розвитку знань про державу і право, поступового осягнення людською.


Шульженко Ф. П., Андрусяк Т. Г. Історія політичних і правових вчень. — К.: Юрінком Інтер, 1999. — 304 с. ББК 67.0я73 , Ш95 Рецензент НАЗАРЕНКО Є.В., доктор юридичних наук, професор Науковий редактор КОВАЛЬСЬКИЙ B.C., кандидат юридичних наук ISBN 966-7302-51-2 В підручнику на конкретному історичному матеріалі висвітлюються закономірності суспільного прогресу, розкривається процес становлення та розвитку знань про державу і право, поступового осягнення людською.


Історія політичних вчень. Навчальний посібник. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України для студентів вищих навчальних закладів. Навчальний посібник присвячений історії політичних вчень стародавнього світу, середніх віків, нового і новітнього часу. Дається загальна характеристика сучасних політичних концеп-цій. Розрахований на студентів соціально-гуманітарних ВНЗ і факультетів.


2.Методологія історії вчень про державу і право. Розділ 2. Політична і правова думка на Стародавньому Сході . § 1.Витоки й особливості давньосхідної політико-правової думки. § 2.Політико-правові ідеї в Стародавній Індії: брахма- нізм і буддизм. § . Розділ 7. Політичні і правові вчення епохи Відродження і Рефор- мації . 1. Політичне вчення Н.Макіавеллі. § 2.Політико-правові ідеї Реформації. § . У висвітленні політико-правових вчень минулого автори підручника ви- користовують поняття й категорії, знайомі студентам з курсу теорії держави і 7 -8- права. Його автори прагнули у стислому викладі подати найсуттєвіший зміст політико-правових доктрин минулого.


27. Кирилюк Ф.М. Історія зарубіжних політичних вчень. Нової доби: навч. посібник. - К.: Центр учбової літератури, 2008. - 414 с. 28. Ковальчук В.М. Історія економіки та економічної думки: навч. посібник. / В.М. Ковальчук, М.В.Лазарович, М.І.Сарай - К.: Знання, 2008. - 647 с. 29. Ковальчук В.М., Світова економіка: її історія та дослідники: навч. посібник. / В.М. Ковальчук, Лі Цзе Гао, Л.А. Останкова.- К.: Центр учбової літератури, 2011. - 524с. 61. Шульженко Ф.П. Історія політичних і правових вчень: підручник / Ф.П. Шульженко. - К.: Юрінком Інтер, 2004. - 464 с. 62. Шульженко Ф.П, Андрусяк Т.Г. Історія політичних і правових вчень / Ф.П. Шульженко, Т.Г. Андрусяк. - К.: Юрінком Інтер, 2001. - 304 с.


Окремо висвітлено розвиток політико-правових вчень України. Аналіз вчень про державу і право мас допомогти студентам усвідомити процес формування та динаміку цінностей права і держави на різних історичних етапах, ознайомити з історичними коріннями політико-правових ідей. Для студентів вищих навчальних закладів: юристів, політологів, істориків та всіх, хто цікавиться проблемами держави і права.


Тема 7. Політико-правові вчення України ХХ століття. 1. Формування соціологічної школи права (Є. Ерліх та Б. Кістяківський). 2. Михайло Грушевський - центральна постать українського державотворення початку ХХ століття. 3. Українські концепції держави та права першої половини ХХ століття (В. Вернадський, С. Дністрянський, Ю. Бачинський, М. Лозинський, В. Липинський, В. Винниченко). 4. Концепції українського націоналізму (М. Міхновський та Д. Донцов). Підручники. Аграрне право України. Адміністративне право України.


Історія політичних і правових вчень — наукова і навчальна дисципліна, яка розглядає закономірності розвитку політико-правової теорії, концепції права і держави, що існували в історії юриспруденції. Після 1956 року стала окремим предметом в університетській дидактиці. Об'єктом вивчення даного напрямку є наукові погляди (доктрини) на феномен і природу держави і права за весь історичний період. Історія політичних і правових вчень //. Київської Русі правова і політична думка //.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз англ мова 9 клас 5 рік навчання кучма морська

шара чит 1.3

сила тёмная обратная сторона сказки прохождение читать